photo credit: lwpkommunikacio via photopin cc

Önfegyelem

Annak hatalma a legnagyobb, aki saját maga felett uralkodik. – Seneca (i.e. 4 – i.sz. 65)

Az önuralom azt jelenti, hogy hűvös maradsz, amikor valaki felforrósítja a hangulatot. – Ismeretlen

Győzd le magad. Amíg nem vagy képes erre, csupán rabszolga vagy, mert ugyan annyit jelent egy másik ember kényének kedvének kitenni magad, mint a sajátodnak. – Richard Burton (1861-1940)

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. – II. Timóteus 1:7

Az önfegyelem hiányában sok ember egész életét a saját maga által előidézett nehézségek leküzdésével tölti és ellehetetleníti a sikert saját kibírhatatlanságával, míg mások, akik kevesebb tehetséggel vannak megáldva, sikeresek lesznek, egyszerűen a türelmüknek, nyugodtságuknak és önuralmuknak köszönhetően. – Samuel Smiles (1812-1904)

Szeretnéd tudni, hogy ki az az ember, akivel szemben a leginkább meg kell védened magad? A tükröd elég pontos képet ad róla. – Richard Whately (1787-1863)

Nincs hatalmad az idők felett. Nem néked adatott, hogy megmentsd a becstelenségbe süllyedt világot. Egyetlen ember felett van szinte abszolút, korlátlan hatalmad. – Őt mentsd meg és tedd tisztességessé! – Thomas Carlyle (1795-1881)

Gyakran halljuk azt az ostoba elképzelést, hogy a jó emberek nem tudják, mit jelent a kísértés. Ez nyilvánvaló hazugság. Csak azok tudják igazán, mit jelent, milyen erős a kísértés, akik megpróbáltak neki ellenállni. … Aki öt perc múltán enged a kísértésnek, egyszerűen nem tudja, milyen lenne egy órával később. Ezért tudnak bizonyos értelemben a rossz emberek oly keveset magáról a rosszról. Védett életet éltek azáltal, hogy mindig engedtek. – C.S. Lewis (1898-1963)

Tanítsd meg a gyerekeidnek az önuralmat, hogy erős és tisztességes akaratukkal visszatartsák érzelmeiket, előítéleteiket és gonosz hajlamaikat és komoly szolgálatot teszel azért, hogy visszaszorítsd a nyomort eljövendő életükből és a bűnt a jövő társadalmából. – Benjamin Franklin (1706-1790)

Az önfegyelem a gondolatok kordában tartásával kezdődik. Ha nem irányítod a gondolataidat, a tetteidet sem tudod irányítani. Egyszerűen fogalmazva, az önfegyelem lehetővé teszi, hogy először gondolkodj és utána cselekedj. – Napoleon Hill (1883-1970)

Bátrabb, aki vágyait győzi le, mint aki az ellenségein győzedelmeskedik, mert a saját magunk feletti győzelem a legnehezebb. – Arisztotelész (i.e. 384-322)

A szabadság élvezetéhez önkontroll szükséges. – Virginia Woolf (1882-1941)

photo credit: lwpkommunikacio via photopin cc

Közzétéve Idézetek kategóriában, , címkék alatt

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>