large_2515447072

Nem minden hullámot érdemes meglovagolni

Más munka híján a helyzetem nem volt éppen fényesnek mondható. A főnököm megkeserítette az életemet. Igazi egoista, rossz modorú, türelmetlen, nyers férfi volt, a tévésorozatokból ismert rossz főnök mintaképe. Ugyanakkor azt gondolta, hogy ő mindenki legjobb barátja. Minden alkalommal, amikor megkíséreltem elmagyarázni neki, hogy mi zavar, figyelmesen végighallgatott és megköszönte észrevételeimet, de minden maradt a régiben és a változásnak még a szikrája sem látszott viselkedésében. Még a feletteséhez is benyújtottam egy panaszt, minden eredmény nélkül.

Úgy tűnt, hogy kénytelen leszek életem végéig ebben a nyomasztó atmoszférában dolgozni, ahol semmilyen befolyásom sincs az engem és kollégáimat érő atrocitásokra. Az egyik eset végül kétségbeesett lépésre sarkallt. Semmit sem tehettem a helyzettel kapcsolatban, de úgy éreztem, hogy megsemmisülök dühöm súlya alatt, ha nem teszek valamit.

Az Úrhoz fordultam segítségért és megmutatott egy apró trükköt, ami segített a túlélésben az adott stresszhelyzetben és a későbbiekben is. Eszembe juttatta kedvenc sportomat, a szörfözést. Megmutatta milyen, amikor a vízen fekszem a megfelelő hullámra várva. A szörfösök nem lovagolnak meg minden hullámot, hanem megvárják azokat, amik erre érdemesek. A kisebb hullámokat egy betanult ollózó lábtempóval elengedik maguk alatt és megvárják az igazit. Rájöttem, hogy a kellemetlen és idegesítő helyzetek olyanok, mint ezek a kisebb hullámok. El kell engedni őket magam alatt.

Mentális trükk? Lehet, de működött. Egy kis gyakorlással megtanultam átlebegni ezeken az idegesítő helyzeteken és nem engedtem, hogy kikészítsenek.

Írta: David Bolick

photo credit: San Diego Shooter via photopin cc

Közzétéve Nézőpont kategóriában, címkék alatt

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>