intelligence

Intelligencia

Az üzleti életben sok olyan történetről hallhatunk, amelyben egy nagyon intelligens, tehetséges vezetőt előléptettek magasabb pozícióba, végül nem állta meg a helyét. Ezzel szemben olyan történeteket is hallani jó képességű, de nem annyira kiemelkedő műszaki tudású férfiakról és nőkről, akik hasonló pozícióba kerülve egyenesen szárnyaltak.

Egy jó vezetőnek, mai szóhasználattal élve, érzelmi és szociális intelligenciára van szüksége. Ez teszi a különbséget! Daniel Goleman pszichológus ezen a területen végzett kutató munkát. Véleménye szerint az érzelmi intelligencia a saját magunk és kapcsolataink helyes kezelésének képessége. Négy alapvető tényezőn nyugszik. Ezek az öntudatosság, az önfegyelem, a társadalomtudatosság és a szociális készségek. Kicsit eltérő, de némiképp hasonló elv a szociális intelligencia. Ez azokra jellemző, akik folyamatosan képesek ráhangolódni és empátiát mutatni mások gondolkodására és érzelmeire. Az ilyen emberek olyannyira szervezet tudatosak, hogy képesek egyéneket és csoportokat irányítani. Elkötelezték magukat másokat fejlesztésére, inspirálására, és csapatuk építésére, támogatására.

A kiemelkedő és átlagos vezetőket összehasonlítva azt látjuk, hogy a legjobbak mindig több érzelmi és szociális intelligenciával rendelkeznek.

Gary R. Collins

photo credit: Bindaas Madhavi via photopin cc

Közzétéve Nagyság kategóriában, , , címkék alatt

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>