A szennyes kosár

A szennyes kosár

Írta: Curtis van Gorder

Nemrégiben olvastam néhány tippet arról, hogy hogyan jöhetünk ki könnyebben másokkal. Íme:

1) Beszélj vidáman.
2) Mosolyogj.
3) Szólítsd nevükön az embereket.
4) Legyél barátságos és segítőkész.
5) Kommunikálj nyíltan.
6) Törődj másokkal.
7) Legyél bőkezű a dicséretekkel, a bátorítással és a hálával.
8) Mutass igazi érdeklődést mások érzései iránt.
9) Kerüld a vitákat.
10) Legyél segítőkész.

Ezek csodás tippek és azt gondoltam legjobb lesz, ha én is alkalmazom őket mindennapjaimban. Akkor még nem sejtettem, hogy a tökéletes kipróbálási alkalom csupán egyetlen napra van tőlem, de nem egészen úgy, mint ahogy elképzeltem.

A feleségem megorrolt rám, mert nem segítettem neki felvinni a szennyes kosarat a tetőre. A mi házunk hat emeletes, így a tetőre felmenni nem kis feladat, főleg nem egy teli ruháskosárral.

Megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy szívesen felviszem a kosarat, ha szépen megkér rá, de ő meg volt győződve róla, hogy szándékosan próbálok kibújni a feladat alól. Ez igazságtalan, gondoltam. Dühös voltam és a békéhez vezető egyetlen utat a 9-es pont alkalmazásában láttam, ami szerint kerülnöm kell a vitákat. A probléma csak az volt, hogy ezzel már elkéstem.

Eszembe jutott, hogy amikor Julius Cézár dühös volt, gondolatban végigmondta az egész ábécét mielőtt megszólalt volna, nekem azonban 26-nál több betűre lett volna szükségem ahhoz, hogy megnyugodjak, és ne csússzon ki semmi bántó a számon. Akkor eszembe jutott az „Engedd el!” című vers.

Miután kicsit lenyugodtak a kedélyek természetesen kibékültünk. Bocsánatot kértem a feleségemtől, még egy apró ajándékot is vettem neki, amit egy csók kíséretében nyújtottam át és a szennyes kosár incidens a múlté volt. Az biztos, hogy ha még egyszer hasonló helyzetbe kerülök, azonnal a 10-es ponthoz ugrok: „Legyél segítőkész!”

Közzétéve Siker az emberekkel kategóriában, , címkék alatt

Egy hozzászólás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>